HomeElektromos padlófűtésMűködési költség

Az elektromos padlófűtés költségei

A Warmup padlófűtő rendszerei tisztább, gyorsabb, és energiatakarékosabb fűtést tesznek lehetővé. Tudjon meg többet a padlófűtés költségeiről.

Mennyibe kerül a padlófűtés?

A Warmup padlófűtő rendszereinek felépítése, a telepítés módja és a működési költségek a rendszer méretétől, a kívánt teljesítménytől, illetve a rendszer napi / évszakos használatától függnek. Alább további információkat kaphat a padlófűtéssel járó költségekről, köztük a Warmup rendszer áráról, a becsült telepítési költségről, és a működési költségekről.

A rendszer ára

Számos különböző padlófűtő rendszert kínálunk különböző árkategóriákban. Ismerje meg a rendszer kiválasztásának főbb szempontjait.

Telepítési költségek

A padlófűtés megtervezésénél figyelembe kell venni a beépítés költségeit is. Itt többet is megtudhat erről.

Működési költség

A padlófűtés a hagyományos központi fűtéshez képest gyakran alacsonyabb működési költségekkel jár. Tudjon meg többet a működési költségekről.

A padlófűtő rendszerek ára

Számos különböző típusú elektromos padlófűtő rendszert kínálunk különböző árkategóriákban.

A Warmup 25 éves kutatása és fejlesztése alapján minden egyéni igénynek képesek vagyunk megfelelni, egy fürdőszoba felújításától egy új építésű ház fűtésének kiépítéséig. Az alábbiakban többet is megtudhat kínálatunkról.

Az alapzat típusa és a padlóburkolat anyaga szintén fontos szempont a megfelelő rendszer kiválasztásánál. A legmegfelelőbb rendszer kiválasztásához olvassa el a padlóburkolatokról szóló útmutatónkat.

Akár az SPM fűtőszőnyegeket kell beépíteni egy csempézett konyhapadló alá, akár a DCM-PRO leválasztó rendszert kell felszerelni, minden elektromos rendszerünket versenyképes áron kínáljuk.

Egy DWS fűtőszálas rendszer ára egy 4 m² alapterületű fürdőszobában szigeteléssel és egy Warmup termosztáttal együtt körülbelül 450€ + ÁFA, azaz például egy új fürdőkád ára.
Egy nagyobb, 10 m² SPM fűtőszőnyeget igénylő helyiségben a becsült ár szigetelő lemezekkel és termosztáttal együtt 800€ + ÁFA.

Pontosabb tájékoztatásért kérje részletes árajánlatunkat. Az árajánlat kidolgozása során figyelembe vesszük a padló területét, burkolatát, illetve a rendszer használati módját is.

Árajánlatkérés

Telepítési költségek

A rendszer telepítésének költségei az azt végző szerelő, burkoló, vízvezeték-szerelő és villanyszerelő munkadíjától, illetve a térségtől függően változnak. Egy fürdőszoba felújításánál például a burkoló munkadíja a csempék visszahelyezésénél általában elhanyagolható költség.

A telepítés napi költsége körülbbelül 200-300€, legtöbb rendszerünk azonban 1 – 1,5 nap alatt beépíthető. A fűtőrendszer teljes telepítési költsége tehát körülbelül 400€.

Mindig ellenőrizze, hogy a telepítést végző személy rendelkezik a megfelelő képesítésekkel.

Működési költség

Az elektromos padlófűtés a hagyományos központi fűtéshez képest gyakran alacsonyabb működési költségekkel jár. Ez azért van, mert a padlófűtő rendszerek gyorsabban bemelegszenek, és alacsonyabb hőmérsékleten is képesek egyenletes meleget biztosítani, mint egy központi fűtőrendszer.

A működési költségek a lakás kialakításán, a szigetelés minőségén, az áram árán, valamint a vezérlő- és felügyelő rendszeren is múlnak.

Néhány példáért nézze meg az alábbi táblázatot, amely segít megállapítani, mennyi pénzt takaríthat meg egy Warmup fűtőrendszerrel.

Működési költségek táblázata

Az alábbi értékek 0,116 €/kWh áramárral, a hidegebb hónapokra eső 6 hónapos (182 napos) használattal, és 10 mm vastagságú Warmup szigeteléssel számolnak.

A bemelegedés után a rendszer átlagos működési költsége 0,007836 €/m²/óra.

Az alábbi táblázatban szereplő értékek nem vonatkoznak egy folyamatosan működő fűtőrendszerre, például a WIS fűtőkábelekre.

HELYISÉG TÍPUSOK FŰTÖTT TERÜLET MŰKÖDÉSI IDŐ DÉLELŐTT MŰKÖDÉSI IDŐ DÉLUTÁN TÉLI MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEK
FÜRDŐSZOBA 4 m² 2 óra 1 óra 22,75 €
KONYHA 5 m² 1 óra 2 óra 27,81 €
NAPPALI 15 m² 0 óra 3 óra 78,19 €

Takarítson meg energiát intelligens termosztáttal

A Warmup intelligens termosztátjai jelentős szerepet játszhatnak a működési költségek csökkentésében. Fejlett technológiájú 4iE WiFi termosztátjaink megakadályozzák az energiapazarlást, mivel csak akkor működtetik a fűtést, amikor szükség van rá. Emellett ezek a termékek távirányítási és fogyasztáskövetési funkciókat is kínálnak. A 4iE termosztátok és a telefonos alkalmazások használatával jelentősen spórolhat az éves villanyszámlán.

Hosszabb fűtési idő és kevesebb hőveszteség a megfelelő szigeteléssel

A Warmup szigetelő lemezei rendkívül fontos szerepet játszanak az elektromos padlófűtő rendszerek költséghatékonyabb működtetésében. A padló megfelelő szigetelése jelentősen megnövelheti a rendszer fűtési idejét, akár 50%-kal csökkentve a padlófűtés működési költségeit.

Kutatási és fejlesztési

Kutatási és fejlesztési központunk

A Warmup folyamatos kutatási és fejlesztési programjai garantálják, hogy padlófűtő rendszereink mindig a lehető legjobb teljesítményt és legalacsonyabb működési költségeket biztosítják.

Több mint 25 éves tapasztalattal és innovációval a Warmup kutatási központja folyamatosan dolgozik mind meglévő termékeink fejlesztésén, mind újabb megoldások kidolgozásán, melyek olcsóbbá és környezetbarátabbá teszik a fűtést. Megfigyelési programunk segít megbecsülni a későbbi fogyasztást és az azzal járó költségeket, hogy a lehető leghatékonyabb padlófűtő rendszereket kínálhassuk ügyfeleinknek.