HomeTermosztátokVásárlási útmutató

Útmutató a megfelelő termosztát kiválasztásához

A megfelelő vezérlőrendszer kiválasztása rendkívül fontos a fűtőrendszer lehető leghatékonyabb és megbízhatóbb működése, illetve a takarékosabb fűtés érdekében. Vásárlási útmutatónk segít Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb vezérlőrendszert a fűtőrendszere egyedi követelményei, valamint életstílusa és költségvetése alapján.

Válasszon a lakásának megfelelő termosztátot

Az első és legfontosabb szempont maga a fűtőegység, mivel nem minden termosztát kompatibilis minden fűtőberendezéssel. Bizonyos modellek csak padlófűtéshez, mások csak központi fűtéshez, míg mások mindkettőhöz használhatók. Ha tehát központi fűtéshez keres termosztátot, csak a központi fűtéssel kompatibilis modellek között nézelődjön. Ha padlófűtéshez keres vezérlőrendszert, szintén ügyelnie kell rá, hogy az kompatibilis legyen a fűtőberendezéssel.

A Warmup termosztát termékcsalád legújabb tagja, a 6iE WiFi termosztát radiátoros központi fűtéssel, valamint elektromos és vízcsöves padlófűtéssel is használható.

Termosztátok típusai

Intelligens termosztátok

Az intelligens termosztátok a legkorszerűbb, internetkapcsolattal rendelkező készülékek. Ezek a termékek kiemelkedően energiatakarékosak, és segítenek spórolni a fűtésszámlán.  A Warmup 6iE modell például segít  hatékonyabban fűteni a lakást, jelentős megtakarításokat téve lehetővé.  

Az intelligens termosztátok internetkapcsolattal is rendelkeznek, így az okostelefonokra letölthető MyHeating alkalmazás és a helymeghatározó szolgáltatások segítségével a készülék képes szabályozni a lakás fűtését, és a lehető legkellemesebb hőmérsékletet biztosítani a legkisebb energiafogyasztás mellett.

Programozható termosztátok

Ezek a termosztátok automatikusan beállítják a lakás hőmérsékletét a beprogramozott hőfok és időzítés szerint. A fűtés célhőmérsékletek és időzítők segítségégével állítható be – a készülék minden egyéb beállításról gondoskodik, biztosítva a legkényelmesebb hőmérsékletet a legmegfelelőbb időben. 

Kézi termosztátok

A kézi termosztátok lehetővé teszik a fűtés alapvető szabályzását, azonban csak korlátozott energia- és pénzmegtakarítást kínálnak. A kézi termosztátok elsősorban azokhoz a helyiségekhey javasoltak, melyeket állandó hőmérsékleten tartanak, pl. ahol az évszakok változása nem okoz különösebb eltérést, vagy ahol a helyiséget valamilyen okból állandóan fűteni kell, illetve ha az érintett helyiséget, például egy garázst vagy fedett kertet csak ritkán kell fűteni.

A termosztátok fő tulajdonságai

A termosztátok számtalan változatban kaphatók, és a legjobb választás mindig a készülék funkcióin múlik. Az alábbi listában feltüntettük a termosztátok legfontosabb tulajdonságait.

Kompatibilitás

Ez a készülékek egyik legfontosabb jellemzője, mivel egy termosztát csak a megfelelő fűtőrendszerrel használható. Mindig győződjön meg róla, hogy a készülék kompatibilis a fűtőrendszerével.

Távirányítás

Ha Ön gyakran van távol, és szeretne bárhonnan hozzáférni otthona fűtőrendszeréhez, a WiFi termosztátokat Önnek találták ki. A 6iE modellhez egy MyWarmup felhasználói fiók is jár, mellyel bármely internetes hálózatról elérheti otthona fűtőrendszerét.

Időjárás és forgalmi adatok

A 6iE szintén remek választás, ha fontos az időjárás és a forgalom. A 6iE az időjárásjelentés mellett forgalmi adatokat is képes megjeleníteni, így mindig tudni fogja, milyen időjárásra és forgalomra számítson, mielőtt elindul.

Programozás

Ha a termosztátot olyan helyiségben szereli fel, ahol gyakran kell változtatnia a hőfokon és az időzítésen, például egy fürdőszobában, nappaliban vagy hálóban, a programozható termosztát a legjobb választás, mivel ezek a készülékek egyszerre több szobát is képesek felügyelni. Így elkerülheti, hogy üres szobák fűtésére pazaroljon áramot, és pontosabban beállíthatja a fűtési fokozatokat.

Kijelző

A nagy felbontású, háttérvilágításos kijelzők sötétben is jól láthatóak és könnyen használhatóak. A nagyobb képernyő- és betűméretű kijelzők szintén megkönnyíthetik a készülék használatát. A képernyő felbontása különösen fontos szempont, mivel az alacsony felbontású képernyőket nehezebb leolvasni, és kevésbé mutatnak jól berendezési tárgyként. A fejlettebb termosztátok, például a 6iE modell háttérkép beállítását is lehetővé teszik, hogy jobban személyre szabhassa a készüléket.

Energiafelhasználás nyomon követése

Ha tudja, hol és mikor használja a rendszer a legtöbb energiát, pontosabban szabályozhatja a fűtőrendszer működését. A lakók szokásait és napirendjét is figyelembe vevő intelligens termosztátok jelentősen csökkentik az energiafelhasználást.

Egyedi funkciók

Egy termosztát számos egyedi funkcióval is rendelkezhet, például az utazási frissítések és a háttérképek. A funkciók hasznossága elsősorban a termosztát felhasználási területétől függ. Minél fontosabb egy felhasználó számára az energiatakarékos működés és a tetszés szerint szabályozható hőmérséklet, annál gyakrabban fogja használni a termosztátot, ez pedig különösen fontossá teszi ezeket az apró előnyöket.

Az életstílusának megfelelő funkciók

Olyan termosztátot válasszon, amely segít az életstílusához igazítani a fűtőrendszer beállításait. Ide tartoznak a hőmérséklet-változások gyakorisága (programozhatóság), illetve a takarékosság, amely segít spórolni a fűtésszámlákon (pl. 6iE modellek).

Válassza a legjobb termosztátot  

Fontos szempont, hogy egy jól megválasztott termosztát hamar visszahozza az árát. Mivel csak egyszer kell megvenni, jobban megéri befektetni egy nagy teljesítményű, fejlett termosztátba. A termosztát kiválsztásánál fontos, hogy pontosan tudja, mit keres, utánanézzen az elérhető termékeknek, és meg tudja mondani, melyik az Önnek legmegfelelőbb modell.

Vállalatunk a 6iE Smart WiFi termosztátot javasolja, mely hatékonyabb fűtést, és alacsonyabb számlákat biztosít.