HomeElektromos padlófűtésVásárlási útmutató

Padlófűtés vásárlási útmutató

Tisztában vagyunk vele, hogy egy új fűtőrendszer kiépítéséhez gyakran segítségre van szükség. Tudjuk, általában mi iránt érdeklődnek a vásárlóink a padlófűtés megtervezésekor, ezért összeállítottuk ezt a vásárlási útmutatót.

Akár az egész lakás, akár csak egy helyiség fűtéséről van szó, az útmutató elmagyarázza a padlófűtés működését, és bemutatja, hogyan segítenek termékeink kellemesen melegen tartani otthonát.

Hogy működik a padlófűtés?

A padlófűtés a padlóburkolat alá szerelt fűtőszálakból áll. A fűtőszálak felmelegítik a padló felületét, amely egyenletesen adja át a hőt a szoba levegőjének.

Ennél a fűtési módszernél a helyiség hamarabb és alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesen melegnek érződik. Mivel a légáramlás minimális, a hőmérséklet a helyiség minden pontján kellemes és egyenletes marad.

Hogy működik a padlófűtés

Elegendő a padlófűtés egy helyiséghez?

Az elektromos padlófűtés különböző teljesítményű fűtőszálakkal építhető ki. A nagyobb teljesítményű rendszerek a sok hőt vesztő helyiségekhez, például télikertekhez alkalmasak.

A padlófűtés teljesítményének meg kell haladnia a helyiég hőveszteségét, hogy hatékonyan fűtsön. Ezért a rendszer megtervezésekor ki kell számítani a lakás hőveszteségét. Ezt a felmérést egy építész vagy fűtésmérnök végzi el. Fontos, hogy a helyiségnek megfelelő teljesítményű fűtőelemeket válasszon. Ha nem biztos egy helyiség hőveszteségében, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk kiválasztani a legmegfelelőbb rendszert.

Javasoljuk, hogy a rendszert megfelelő szigeteléssel, például szigetelő lapokkal is felszerelje, amelyek segítenek a padló felé terelni a hőt, csökkentve a veszteséget.

padlo tipus

A renszer műkdtetési költségei

Számos különböző rendszer kapható, melyek működési költségeit az üzemidő, a teljesítmény, a fűtött helyiség mérete, és a rendszer típusa határozza meg. A rendszer irányításához egy termosztát is szükséges, melyet külön kell megvásárolni. A rendszer beszerzéi és beszerelési költségeiért kérje részletes árajánlatunkat.

A működési költségeket emellett az áram ára, a helyiség mérete és magassága, és az üzemidő is befolyásolja. Az intelligens termosztátok, például a Warmup 4iE Smart WiFi termosztát segítenek spórolni ezeken a költségeken. A 4iE a fűtés intelligens vezérlésével képes csökkenteni az energiafogyasztást.

MyHeating alkalmazás

Mire érdemes odafigyelni?

Anyag

Fontos szempont a fűtőszálak anyaga.

Támogatás

Bár valószínűtlen, hogy a rendszer beépítés után meghibásodna, javasoljuk, érdeklődjön az értékesítés utáni támogatás felől.

Garancia

Bár a padlófűtő rendszerek különösen megbízhatóak, fontos ellenőrizni, hogy a rendszerre van megfelelő garancia.

Telepítés

A rendszereket bármely szakember telepítheti, azonban ezt a feladatot professzionális szerelőre is bízhatja. Az elektromos rendszer bekötését, beleértve a vezetékeket és a termosztátot, kizárólag szakképzett villanyszerelő végezheti el.

A padlófűtő rendszer beépítése
A dcm-pro rendszer beépítése