HomeElektromos padlófűtésPadló típusPolírozott esztrich

Polírozott esztrich padlók

A polírozott esztrichpadlók rugalmas és fényűző padlóburkolatot kínálnak a kortárs élethez.

A polírozott esztrichpadlók előnyei

Az egykor elsősorban tisztán ipari környezetben használt polírozott beton ma már világszerte egyre népszerűbb padlóburkolat a lakásfelújítások és új építésű projektek során. A polírozott esztrich padlóburkolat strapabíró és könnyen tisztítható, miközben modernitást és luxust kölcsönöz a helyiségeknek.

Nagy hőtömegük miatt a betonpadlók ideálisak padlófűtéses rendszerrel történő fűtésre. A beton gyors felfűtési időt biztosít, és jól megtartja a hőt, sőt a napenergia által termelt meleget is tárolja, így a fűtött csiszolt esztrich padló nagyszerű lehetőség az otthon kényelmének és melegének javítására.

Csiszolt betonpadló

Polírozott esztrich padlóburkolatok típusai 

A beton sokoldalúan felhasználható anyag, amely sokféleképpen beépíthető padlóburkolatként.

Polírozott esztrich öntés

A betonpadló legelterjedtebb formája, egy mély betonréteget öntenek a helyére, és kikeményedés után polírozzák.

Csiszolt beton esztrich

A meglévő aljzatra egy sekély réteg önterülő folyékony esztrichet visznek fel, majd száradás után polírozzák.

Polírozott esztrich fedőréteg

Egyes esetekben a meglévő sérült betonpadlókra egy nagyon vékony réteg polírozott betonbevonatot helyeznek.

A legjobb padlófűtési rendszerek csiszolt esztrich padlóhoz

A polírozott esztrich hőtartó tulajdonságai miatt ideális padlóburkolat sugárzó padlófűtési megoldással történő fűtéshez.

Elektromos padlófűtési megoldások

Ha egy új építésű projekt részeként csiszolt esztrich padlót telepít, a WIS fűtőkábelünk ideális választás az elektromos padlófűtésre. Közvetlenül az 50 mm – 100 mm-es betonrétegbe építhető be, és lassabb felfűtési és lehűlési ideje miatt tökéletes az állandóan használt helyiségekbe.

Ha utólag elektromos padlófűtési rendszert szerel be egy meglévő betonpadlóra vagy aljzatra, az SPM és PVC fűtőszőnyegek megfelelő rendszert jelentenek, mivel alacsony profilú telepítést tesznek lehetővé, és alig vagy egyáltalán nem befolyásolják a padló felépítését.

Alkalmas bármilyen projekthez

A sugárzó fűtésű polírozott esztrich padlóburkolat új építésű projektekhez és felújításokhoz egyaránt alkalmas.

Új építésű projektek

A polírozott esztrich padlót gyakran új építési projekt részeként építik be, mivel mélységét már a tervezési szakaszban figyelembe lehet venni. A hatékony és problémamentes telepítés érdekében választható olyan elektromos padlófűtési rendszerek, amelyeket a padló beépítése során közvetlenül a betonba lehet beépíteni.

Utólagos felszerelés a meglévő betonpadlókra

A padlófűtés telepíthető meglévő betonpadlóra vagy aljzatra. Ha már létezik csiszolt esztrich padló, akkor lehetséges lehet egy alacsony profilú elektromos padlófűtés felszerelése, mielőtt egy új réteg kiegyenlítő anyagot és csiszolt esztrichet helyeznénk rá. Ha egy felújítási projektben beton aljzatburkolat van, és a felette lévő polírozott esztrich padlóburkolat kerül beépítésre, számos padlófűtési rendszer alkalmas a használatra. Számításokra van szükség ahhoz, hogy a szerkezet elbírja-e a polírozott esztrich padlóburkolat többletsúlyát.

A csiszolt esztrichpadlók fűtési költségei

A padlófűtés energiahatékony fűtési megoldás, amely energiaszámlák megtakarítását teszi lehetővé. A polírozott esztrichpadlóval ellátott fűtési rendszer beépítésének költsége néhány tényezőtől függ, beleértve a projekt méretét, elhelyezkedését, az aljzat minőségét és anyagait, valamint a projekt szerkezeti szilárdságát.

Fűtött polírozott beton padlós nappali

A meglévő betonpadlók polírozása akár 50 euróba is kerülhet négyzetméterenként , de ez jelentősen megemelkedik, ha új polírozott esztrich padlóburkolatot öntenek. Ennek a folyamatnak a részeként a padlófűtési rendszer telepítése körülbelül 100 euróba kerülne négyzetméterenként a rendszerhez a hozzá tartozó szigeteléssel és egy Warmup intelligens termosztáttal. Forduljon hozzánk pontos, ingyenes árajánlatért a projektre.

Fűtött polírozott beton padlós nappali

Sugárzófűtés telepítése csiszolt betonpadlóval

A fűtött, csiszolt esztrichpadlók telepítése rendszerenként változik, azonban ebben az esetben a WIS fűtőkábelünk telepítését fogjuk megvizsgálni. Mindig ügyeljen arra, hogy olyan tapasztalt szerelővel dolgozzon, aki már korábban is telepített padlófűtést betonpadlókba, és győződjön meg arról, hogy a projekt szerkezetileg elviseli a betonpadlók extra teherbíró súlyát.

A hőveszteség csökkentése és a rendszer energiahatékonyságának növelése érdekében javasolt egy szigeteléssel ellátott padlófűtés beépítése, ezért első lépésként egy Warmup szigetelőréteget és nedvességálló membránokat kell felszerelni az aljzatra. A padlófűtési rendszer tesztelés előtt közvetlenül erre a szigetelőanyagra szerelhető, majd betonbevonattal lefedhető. Ne kapcsolja be a fűtési rendszert a beton kötése közben, mert ez károkat okozhat. Miután teljesen megszáradt, a betont egy szakember polírozhatja.