HomeElektromos padlófűtésPadló típusCsempék és kőpadló

Csempe- és kőpadlók

A csempe- és kőpadlók különösen alkalmasak, mivel gyorsan felmelegszenek, és sokáig megtartják a hőt, hatékonyabbá téve a fűtőrendszert.

Elektromos fűtés csempéhez

Ezeknél a kemény padlóburkolatoknál elektromos és vízfűtésű rendszerek is használhatók. A fürdőszobákban leggyakrabban elektromos fűtőszőnyegeket alkalmaznak. A Warmup SPM fűtőszőnyeg és DCM-PRO fűtőrendszerei a szabályos formájú, míg a szabad fűtőszálas rendszerek a szabálytalan alakú, sok bútorral berendezett fürdőszobákhoz a legalkalmasabbak. A legmegfelelőbb rendszer kiválasztása azonban a helyiség méretétől és formájától, az alapzat típusától, és a beépítés jellegétől (felújítás vagy új építés) is függ.

Az SPM fűtőszőnyeg a csempák alatti ragasztórétegen helyezhető el. A fix térközű, öntapadós fűtőszőnyegek jelentősen megkönnyítik a rendszer beépítését a szabályos alakú helyiségekben, ugyanakkor megőrizve a pontosságot is.
A DCM-PRO a Warmup új fejlesztésű rendszere, mely segít megakadályozni a csempézett padlók repedezését. Az elválasztó membránból és fűtőszálból álló rendszer jelentősen megkönnyíti az elektromos padlófűtés beépítését.

A DWS fűtőkábel a csempék alatti ragasztó- vagy az egyéb padlóburkolatok alatti szintező rétegben kell elhelyezni, és kisebb méretű vagy szabálytalan alakú helyiségekben is használható.

A WIS fűtőkábel új építésű rendszerekhez készült, és bármely padlótípussal, illetve bármilyen helyiségben használható.

Csempék és kőpadló

A csempék és kő járólapok teszik lehetővé a leghatékonyabb fűtést.

Jó hővezető képesség

A csempék és kő járólapok kiváló hővezető képességgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy különösen hatékonyan veszik át a fűtőcsövek vagy fűtőszálak hőjét. Ezek az anyagok emellett jól tartják a hőt, ami hatékonyabbá teszi a rendszert, mivel a padló gyorsabban felmelegszik, és hosszabb ideig meleg marad.

Ideális fürdőszobákhoz és konyhákhoz

A csempék vagy kő járólapok alá épített fűtőrendszerek különösen alkalmasak fürdőszobák, konyhák, és egyéb, nagy hőveszteségű helyiségek fűtésére. A burkolóelemek kiváló hővezető tulajdonságaiknak köszönhetően ezek a rendszerek különösen hatékonyak és energiatakarékosak. Ezek a padlóburkolatok 29 °C-ig fűthetők fel, minden más padlótípusnál nagyobb kényelmet biztosítva.

A padlófűtés gyorsan átmelegíti a kellemetlenül hideg csempéket, a termosztát segítségével pedig beállíthatja, hogy a fűtés automatikusan lekapcsoljon, amikor nincs otthon.

A parafából vagy gumiból készült padlóburkolatok általában nem alkalmasak padlófűtés beépítésére.

elektromos padlofutes csempe- és kőpadlók
padlofutes csempe- és kőpadlók

Padlófűtés beépítése csempézett padlóknál

Az elektromos padlófűtést vagy maga a vásárló, vagy szakosodott szerelő építi be. Az elektromos rendszer, beleértve a termosztát csatlakoztatását azonban kizárólag képesített villanyszerelő végezheti el.

Csemperagasztó

Ha a padlófűtést csempék vagy kő járólapok alá szerelik be, a rögzítéshez rugalmas ragasztószert és fúgát kell használni.

Működési költség

Csempe- vagy kő járólap padlóburkolat esetében általában megéri padlófűtést kiépíteni. A rendszer hamar visszahozza az árát az alacsonyabb működési költségeknek és takarékosabb energiafogyasztásnak köszönhetően.