Vinil padlóburkolat

A vinil padlóburkolatok és járólapok szintéln alkalmasak elektromos padlófűtés kiépítéséhez.

Elektromos rendszerek vinil padlóburkolathoz

A vinil padlóburkolatokhoz leginkább megfelelő padlófűtés a padlóburkolat típusától, illetve a helyiség páratartartalmától függ: a fürdőszobák általában nedves, míg a nappalik, hálószobák, és konyhák száraz helyiségnek minősülnek.

A vinil padlóburkolatok négy típusra oszhtatók, melyek eltérő tulajdonságaik miatt különböző típusú padlófűtést igényelnek. Ezek az Amtico, Karndean, Click Vinly, és Tarkett padlóburkolatok. Az adott padlóburkolat padlófűtéssel való kompatibilitásáról mindig érdeklődjön a burkolóelemek gyártójánál.

Száraz helyiségek

Száraznak minősül minden olyan helyiség, amely nem tartalmaz jelentősebb mennyiségű vizet. Ilyenek például a hálószobák, a nappali, folyosók, illetve a konyha, még akkor is, ha ez utóbbi több mosogatót vagy mosógépet/mosogatógépet tartalmaz. A fóliás fűtőrendszerek a Warmup dupla táblás rendszerével kiegészítve, amely elválasztja a fűtőelemeket a padlófelülettől, a legtöbb, száraz helyiségben található vinil padlóburkolathoz használhatók.

Az elektromos fűtőszőnyegekkel felszerelt fóliás fűtőrendszerek gyorsan beszerelhetők vinil padlóburkolatok.

A dupla táblás rendszer egy úsztatott alapzat a fóliás fűtőrendszerek kiegészítéséhez padlószőnyeges, vinil- és linóleum padlóburkolatú helyiségekben.

Ez a rendszer nem alkalmas nedves helyiségekben való használatra, mivel a dupla táblás rendszer felszívhatja a párát, és kitágulhat. Fontos, hogy a fűtőrendszer kiválasztása előtt ellenőrizze, hogy az a kompatibilis-e az adott vinil padlóburkolattal. Bizonyos padlóburkolatok gyártói kizárólag esztrichbetonba/szintező anyagba ágyazott fűtőelemek használatát engedélyezik.

Nedves helyiségek

Vinil padlóburkolatú, nedves helyiségek szintén felszerelhetők padlófűtéssel. A helyiség tulajdonságaitól függően a DCM-PRO, StickyMat vagy szabad vezetékes rendszereket javasoljuk. A vinil padlóburkolat lefektetése előtt a nedvesség elleni védelem érdekében ne feledje 10 mm mélységű szintező réteggel lefedni a fűtőelemeket.

Az SPM fűtőszőnyeg rendkívül vékiny, 1,8 mm-es fűtőszálakkal rendelkezik, így nem emeli meg a padlószintet.

A DCM-PRO egy fűtőtt elválasztó rendszer, amely kifejezetten gyors beépítéshez készült.

A DWS fűtőkábel különösen alkalmas szabálytalan alakú helyiségekhez.

A WIS fűtőkábel új építésű fűtőrendszerekhez tervezték.

A padló hőmérséklete és a termosztát

Vinil padlóburkolat esetén a padlófűtés hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot. A határérték betartásáról egy termosztát gondoskodik. A megrendelésben fel kell tüntetni, hogy a rendszert vinil padlóburkolat alá tervezik beépíteni. A Warmup termosztátkínálatában minden padlótípushoz megtalálja a legmegfelelőbb modellt. A 4iE intelligent wifi termosztát számtalan fejlett funkcióval rendelkezik, melyek segítenek a padlófűtés lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb használatában. A termosztát segítségével pontosan szabályozhatja a fűtőrendszer beállításait, és takarékos energiafogyasztással élvezheti a fűtött lakás kényelmét.

elektromos padlófűtés és vinil padlóburkolat

A padló hőmérséklete és a termosztát

Vinil padlóburkolat esetén a padlófűtés hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot. A határérték betartásáról egy termosztát gondoskodik. A megrendelésben fel kell tüntetni, hogy a rendszert vinil padlóburkolat alá tervezik beépíteni. A Warmup termosztátkínálatában minden padlótípushoz megtalálja a legmegfelelőbb modellt.

elektromos padlófűtés és vinil padlóburkolat

A 4iE intelligent wifi termosztát számtalan fejlett funkcióval rendelkezik, melyek segítenek a padlófűtés lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb használatában. A termosztát segítségével pontosan szabályozhatja a fűtőrendszer beállításait, és takarékos energiafogyasztással élvezheti a fűtött lakás kényelmét.

Hőátadási határértékek

A fűtőelemekre kerülő minden egyéb rétegeknek, beleértve az alátéteket, felső szigeteléseket, és a padlóburkolatot, meg kell felelniük az alábbi táblázatban megadott határértékeknek. Ha a vinil padlóburkolat gyártójának utasításai szerint a fűtőrendszer csak alátéttel használható, az alátétnek légáteresztő anyagúnak kell lennie, és nem haladhatja meg a 3 mm – 6 mm vastagságot.

Ha a rendszert vinil padlóburkolattal használja, ügyeljen a megfelelő fűtési teljesítmény biztosítására. Nem javasoljuk padlófűtés használatát, ha a helyiség nem felel meg az alábbi követelményeknek. Ez csökkentheti a rendszer teljesítményét, illetv előfordulhat, hogy a fűtés nem fog megfelelően működni.

Az alábbi határértékek csak az elektromos padlófűtő rendszerekre vonatkoznak.

Hőátadási határértékek
Tog 1,5 (ha nincs másképp jelezve)
RSI  0,15 m² K/W (ha nincs másképp jelezve)