Elektromos padlófűtés a konyhához

Az elektromos padlófűtés a tökéletes megoldás azokban a konyhákban, ahol szűkös a hely.

Miért szereljen elektromos padlófűtést a konyhába?

A konyha egy olyan pontja a lakásnak ahol a mindennapi élet folyik ezért képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljon az élet durva behatásainak de praktikusnak és kényelmesnek is kell lennie hogy inspiráló legyen. Megvizsgáltuk azokat a konyhákat amelyek az a központi gondolata hogy az otthon fókuszpontja legyen.

Az elektromos padlófűtés a konyhákban történő használathoz ideális, mivel „láthatatlan” megközelítést kínál az otthon fűtéséhez, így tökéletes azokban a szobákban, ahol a falon alig vagy egyáltalán nem fér el radiátor.

A Warmup elektromos padlófűtő rendszerei költséghatékonyan kínálnak páratlan kényelmet, akár elsődleges, akár csak másodlagos hőforráskánt használják őket.

Elektromos padlófűtés a konyhához
Elektromos padlófűtés a konyhához

Milyen rendszert válasszon?

A konyha tökéletes helyiség az elektromos padlófűtéssel történő fűtéshez. Lehetőségeink széles skálájából válogathat, a padló fedőrétegétől és az árkategóriától függően.

Az SPM fűtőszőnyeg a csempák alatti ragasztórétegen helyezhető el. A fix térközű, öntapadós fűtőszőnyegek jelentősen megkönnyítik a rendszer beépítését a szabályos alakú helyiségekben, ugyanakkor megőrizve a pontosságot is.
A DCM-PRO a Warmup új fejlesztésű rendszere, mely segít megakadályozni a csempézett padlók repedezését. Az elválasztó membránból és fűtőszálból álló rendszer jelentősen megkönnyíti az elektromos padlófűtés beépítését.

A DWS fűtőkábel a csempék alatti ragasztó- vagy az egyéb padlóburkolatok alatti szintező rétegben kell elhelyezni, és kisebb méretű vagy szabálytalan alakú helyiségekben is használható.

A WIS fűtőkábel új építésű rendszerekhez készült, és bármely padlótípussal, illetve bármilyen helyiségben használható.

A konyhai padló legjobb fedőrétegei

Az elektromos padlófűtést szinte minden padlótípussal együtt lehet használni. A padlók bizonyos fedőrétegeinek alacsony hőmérsékletkorlátai vannak, ami hatással van a padló által leadott hőre.

  • A fa, PVC, laminált padló és a szőnyeg felső határértéke 27 °C.
  • A csempe vagy kő magasabb hőmérsékleten is használható (pl. 30 °C), ami azt eredményezi, hogy a csempézett padló által leadott hő magasabb lesz.
padlófűtés a konyhához

Fontos megjegyezni, hogy a túl vastag padló meggátolja a rendszer hatékony működését, emiatt a padló hőmérséklete és a padló által leadott maximális hő túl alacsony lesz a fűtéshez.

padlófűtés a konyhához

Az elektromos padlófűtés költsége a konyhában

A Warmup rendszereit versenyképesen áraztuk be, az elektromos padlófűtésnek a tipikus központi fűtéses rendszerekhez képest nagyobb energia-hatékonysága miatt pedig alacsonyabb üzemeltetési költségekre számíthat. Lépjen kapcsolatba a Warmup vállalattal árajánlat kéréséhez.

kitchen underfloor heating layout

A fűtött padló előnyei a konyhában

Tervezési szabadság a konyhában

Renoválás során az elektromos padlófűtés bármely projekt ideális kiegészítője, mivel nem emeli meg a padló magasságát, és lehetővé teszi, hogy évekig élvezhesse a meleg konyhapadlót.

A rendszer tervezési szabadságot biztosít azáltal, hogy teret szabadít fel, mivel nincs szükség a testes radiátorokra. Az elektromos padlófűtés nem igényel helyet a falon, így lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezhesse a konyha kialakítását.

Kényelem és költséghatékonyság

Új otthonok esetén a konyhákat egy nagyobb méretű élettér részeként tervezik, hogy jobban illeszkedjen a családhoz és a barátokhoz, új szórakozási területet nyújtva. A régebbi ingatlanok tulajdonosai gyakran megváltoztatják és kibővítik ezeket a tereket, hogy megfeleljenek a modern életstílusnak és az ingatlan eladása esetén hozzáadott értéket jelentsenek.

Az elektromos padlófűtés népszerű megoldás azok körében, akik szeretnék növelni a konyha kényelmét és javítani a helyiség energia-hatékonyságát. Az elektromos padlófűtés a teljes padlófelületen osztja el a hőt, sugárzó hő használatával fűtve fel a padlót a kívánt, kényelmes hőmérsékletre.