Az energiaárak 2022 eleje óta folyamatosan emelkednek, és ezzel párhuzamosan a lakások fűtési költsége is. Tisztában vagyunk vele, milyen nehéz lehet ezek a példátlan áremelések, ezért ebben az útmutatóban néhány olyan ötletet és új technológiát vizsgálunk meg, amelyek segíthetnek a fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében. Felfedez:

  • Az otthonok energiahatékonyságának javítási módjai
  • Hogyan takaríthat meg költségeket egy intelligens termosztát
  • Amit meg lehet tenni egy otthon jövőbiztosabbá tétele érdekében 
  • Hogyan csökkentheti a padlófűtés a fogyasztást

Növekednek a fűtési költségek?

Igen, a legtöbb esetben igen. A költségek a helytől, a fogyasztásmérő rendszertől és a tarifáktól függően változnak. Ha további információkat szeretne megtudni ezekről az árakról és arról, hogy mit jelentenek, forduljon az áramszolgáltatóhoz, hogy megbeszéljék az aktuális tarifát.

Hogyan javítható az otthon energiateljesítménye?

Az emelkedő energiaköltségek csökkentése érdekében jó ötlet az otthon energiahatékonyabbá tétele – ezáltal csökkentve az energiapazarlást és ezzel együtt a költségeket.

A lakások energiahatékonyságának növelésére az egyik legnépszerűbb módszer a jó szigetelés beépítése. A falak, a padló és a padlás jó szigetelése a fűtési rendszer által termelt meleget a helyiségen belül tartja, miközben megakadályozza a kinti hideg levegő bejutását. A dupla és hármas üvegezésű ablakok és a huzatszigetelés szintén véd a hideg külső hőmérséklet ellen  .

A fűtési rendszer korszerűsítése egy másik módja a drámai energiamegtakarításnak. A sugárzó padlófűtés sokkal tisztább és hatékonyabb módja az otthon fűtésének a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. A Warmup padlófűtési megoldások telepítése az egész lakásban segíthet évente több mint 1621 kWh energiát megtakarítani.

Csökkentse az energiafelhasználást egy intelligens termosztát használatával 

Azonnali lépéseket keres a költségek csökkentése érdekében? Ha többzónás intelligens termosztátokat használ a fűtési rendszer szabályozására, az alapvető termosztátokhoz képest energiát takaríthat meg.

A Warmup WiFi termosztátjai gondoskodnak arról, hogy az otthon megfelelő időben és szükség szerint megfelelő hőmérsékleten fűtsön. Ez a fajta optimalizált többzónás fűtés azt jelenti, hogy csak azokat a helyiségeket fűtik, amelyeknek melegnek kell lenniük, ezáltal energiát takarítanak meg, és költségmegtakarítást eredményeznek. A 6iE WiFi termosztátunk okostelefon érintőképernyővel rendelkezik, és a fűtési rendszer intuitív vezérlését és automatikus vezérlését biztosítja az energiapazarlás csökkentése érdekében. Valami egyszerűbbet keresel? Az Element WiFi termosztát a padlófűtés szabályozásának legújabb innovációja, amely minden intelligens energiatakarékos funkciót kínál, gyönyörű és könnyen használható csomagban.

A Warmup intelligens termosztát és a MyHeating okostelefon-alkalmazás használatával évente sok pénzt takaríthat meg az energiaszámlákon.

Hogyan lehet jövőbiztosítani az otthont az emelkedő árak ellen?

Ha hosszú távú megoldások iránt érdeklődik, amelyek javítják az otthon fenntarthatóságát, és megvédik a további áremelkedéstől, számos lehetőség kínálkozik.

Fontolja meg egy új, megújuló energiát hasznosító hőforrás, például talaj- vagy léghőszivattyú, biomassza kazán vagy napkollektoros rendszer telepítését, miközben új napelemek felszerelésén is elgondolkodhat, amelyek az elektromos szükségleteket tároló akkumulátorokkal együtt működnek. Ezeknek az energiatakarékossági intézkedéseknek a telepítése költséges lehet, de csökkentik az otthon szén-dioxid-kibocsátását, és mérsékelhetik az energiapiaci zavarok hatását. Az elektromos energia jelenleg még mindig drágább, mint a gáz, de ahogy az energiaágazat egyre több alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiát fejleszt, ez nem biztos, hogy mindig így lesz.

Az elektromos padlófűtési rendszerek kiválóan használhatók napenergiával, ha el akarnak távolodni az országos energiahálózattól.

Csökkentse a fűtési fogyasztást padlófűtéssel

A padlófűtéses otthonok kényelmesebbek és akár 40%-kal hatékonyabbak, mint a központi fűtési rendszert használó otthonok. A helyesen megtervezett padlófűtési rendszerrel rendelkező házak kihasználhatják a sugárzó hatást, amely melegíti az embereket, nem csak a levegőt. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb léghőmérséklet mellett is ugyanaz a hőérzet érhető el, ami körülbelül 10%-kal csökkenti az energia felhasználást.

Hogyan javítja a padlófűtés az energiahatékonyságot?

A padlófűtési rendszerek sugárzó hőtechnológiát alkalmaznak a helyiségek sokkal energiatudatosabb és hatékonyabb fűtésére. A sugárzó fűtés a helyiséget az alapoktól kezdve közvetlenül a térben lévő tárgyakba és emberekbe melegíti, szemben a központi fűtéssel, amely a helyiség levegőjének fűtésére összpontosít, ami jelentős energiát pazarol. Ezeknek a rendszereknek gyors felfűtési ideje is van, és alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint a központi fűtési rendszerek, miközben ugyanazt a hőszintet tartják fenn, így kevesebb energiát igényelnek az ideális komfortszint eléréséhez. Ez az energiahatékony technológia drámaian csökkentheti otthona szénlábnyomát is.

Egy meglévő központi fűtési rendszer padlófűtéssel történő cseréje közel 1900 kgCO2/év szén-dioxid csökkenést eredményezhet.

Ha szeretné élvezni a padlófűtés hosszú távú költségmegtakarítását, kérjen ingyenes árajánlatot még ma. A Warmup padlófűtési megoldásai felújításokhoz és új építésű projektekhez egyaránt alkalmasak, és szinte minden padlóburkolathoz használhatók, valamint egyszerűen telepíthetők és könnyen használhatók .

Warmup árajánlat

A Warmup beltéri és kültéri elektromos fűtési rendszerek széles skáláját kínálja, amelyek kompatibilisek minden padlótípussal és projekttel.

Kérjen árajánlatot