DCM- PRO alacsony teljesítményű életmód

A DCM-PRO alacsony teljesítményű rendszer a Warmup legújabb fejlesztése az energiahatékony elektromos padlófűtés terén. Ebben a szakértői útmutatóban bemutatjuk ennek az innovatív rendszernek a számos előnyét, és segít eldönteni, hogy ez a megfelelő elektromos padlófűtési megoldás. Majd megbeszéljük:

  • A különbség a Warmup standard és alacsony teljesítményű DCM-PRO rendszerei között 
  • Az alacsony teljesítményű DCM-PRO tökéletes az alacsony hőveszteségű otthonok számára
  • A rendszer napenergiával történő használatának előnyei
  • Milyen padlóburkolatok használhatók
  • Mekkora megtakarítás érhető el a DCM-PRO-val 

A különbség a Warmup standard és alacsony teljesítményű DCM-PRO rendszerei között

A DCM-PRO szabványos teljesítmény 112,5 és 225 W/m², közötti rugalmas hőteljesítményt képes biztosítani, és nagyszerű választás azokhoz a projektekhez, amelyek megfelelő méretű az elektromos hálózat, de ha a ház korlátozott áram ellátással rendelkezik, akkor egy alacsonyabb teljesítményű rendszer lehet a megoldás. A kis teljesítményű DCM-PRO kábelt kifejezetten az ilyen jellegű tulajdonságokhoz tervezték. Alacsonyabb, 41,3 és 82,5 W/m² közötti fűtési teljesítménnyel, ez az elektromos padlófűtés ideális olyan épületekben, ahol korlátozott az elektromos hálózat és alacsony a hőveszteség.

Milyen otthonra tervezték az alacsony teljesítményű DCM-PRO rendszert?

A csökkentett áram ellátású házak korlátozzák az egyidejűleg használható elektromos készülékek számát, így a szabványos teljesítményű elektromos padlófűtési rendszer használata kevés energiát hagyna más elektromos szolgáltatások számára az otthon fűtése során. Alacsony teljesítményű rendszer telepítése, például az alacsony teljesítményű DCM-PRO 55 W/m² csökkenti az áramfogyasztást a hálózatról, lehetővé téve az egyéb otthoni készülékek használatát, miközben a padlófűtés működik.

Az alacsonyabb villamosenergia-felhasználás miatt fontos megjegyezni, hogy a DCM-PRO alacsony teljesítményű rendszert olyan jól szigetelt házakba kell telepíteni, ahol a hőveszteségek nem haladják meg a 40 W/m² értéket. A jó minőségű padlószigetelés beépítése a fűtési rendszerrel együtt szintén fontos intézkedés, mivel növeli a rendszer hatékonyságát, javítja a felfűtési időt és csökkenti az aljzaton keresztül történő hőveszteség mértékét.

A DCM-PRO alacsony teljesítményű rendszer használható napenergiával? 

Igen, lehet. A DCM-PRO alacsony teljesítményű rendszer rendkívül alacsony energiaigénye miatt ez a rendszer tökéletesen alkalmas napelemekkel és akkumulátorokkal való telepítésre, amelyek a kialakításuknál fogva alacsonyabb terhelésű ellátást biztosítanak. A napenergia egyre népszerűbb energiaforrássá válik az új építésű otthonok és a felújítási projektek esetében is – tiszta, megújuló energián alapuló alternatívát kínálva az olyan nagy szén-dioxid-kibocsátású forrásokkal szemben, mint a gázkazánok és a széntüzelésű erőművek. A kis teljesítményű DCM-PRO fotovoltaikus panelekkel és a felesleges energiát tároló akkumulátorokkal való felszerelése lehetővé teszi, hogy bármely otthont szén-dioxid-mentes, saját termelésű villamos energiával fűtsenek, fenntarthatóbb teret teremtve ezzel, drámaian csökkentett üzemeltetési költségekkel.

A DCM-PRO napelemes rendszerekkel való telepítésének költsége a helyszíntől és a projekt terjedelmétől függően változik. Ha egy teljes napelemes elektromos padlófűtési rendszer telepítése érdekli, tartsa szemmel a kormányzati kezdeményezéseket, amelyek segíthetnek a telepítés költségeinek egy részét finanszírozni. Kérjen árajánlatot Warmup padlófűtésre online űrlapunk segítségével. Egyszerűen adja meg a projekt néhány részletét, és mi visszajelezzük, hogy a kiválasztott elektromos padlófűtési rendszer mennyibe fog kerülni.

Napelemek

Melyik a legjobb padlóburkolat típusa a DCM-PRO rendszerhez?

A normál teljesítményű rendszerhez hasonlóan a DCM-PRO alacsony teljesítményű rendszer is használható az összes padlóburkolat típussal de különösen alkalmas a csempézett padlóburkolatokhoz, mivel a tehermentesítő technológiának köszönhetően megvédi a padlót az aljzat oldalirányú mozgása által okozott repedésekkel szemben. A rendszer alacsonyabb teljesítményigénye miatt pedig az alacsony teljesítményű DCM-PRO 0,3 m²⋅K/W. Megnövelt padlóburkolati ellenálláshoz is alkalmas. Ez lehetővé teszi, hogy a padlóburkolatok még szélesebb választékából választhasson.

A DCM-PRO a leggyorsabb telepítést teszi lehetővé a fűtött padlófűtés-leválasztó rendszerek közül, ami azt jelenti, hogy az elektromos padlófűtés energiatakarékos melegét gyorsan és kevés gonddal élvezheti. A DCM-PRO membrán öntapadó hátlappal rendelkezik, így közvetlenül az aljzatra ragasztható, és nincs szükség külön ragasztóra. Egyedülálló kasztellációs kialakítással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kevesebb esztrich- vagy csemperagasztóra van szükség, és mivel mindössze 5,5 mm mély, tökéletesen alkalmas minden méretű, korlátozott belmagasságú helyiségben történő beépítésre. Ha a DCM-PRO-t padlóburkolólapokkal együtt használja, akkor közvetlenül rá lehet csempézni, vagy ha ezt a rendszert más padlóburkolatokkal együtt használja, akkor a végső padlóburkolat felhordása előtt egy réteg önterülő kiegyenlítővel borítható.

A DCM-PRO rendszer vezérlése

Az elektromos padlófűtéshez rendszerhez kötött termosztátra van szükség, amely zónázott fűtésvezérlést biztosít az otthon számára, és javítja az energiateljesítményt. A DCM-PRO kis teljesítményű DCM-PRO-val együtt használható nagyszerű vezérlő a Warmup 6iE WiFi termosztát. A 6iE a világ első okostelefonos érintőképernyőjével ellátott padlófűtés-szabályozóval rendelkezik, és valódi könnyű kezelhetőséget kínál – egyszerűen görgetéssel és húzással állíthatja be az ideális fűtési ütemtervet. A 6iE használata a MyHeating alkalmazással együtt megkönnyíti az automatikus fűtést és a távvezérlést is, így az otthoni fűtési rendszer intelligensebbé és intuitívabbá válik.

Mennyi energiát lehet megtakarítani? 

A sugárzó padlófűtés energiahatékonyabb fűtési mód, és ezzel a megnövelt teljesítménnyel jelentős megtakarítások várhatók. Az alacsony teljesítményű DCM-PRO 100%-ban hatékony elektromos fűtése és zónás szabályozása akár 35%-kal is csökkentheti az energiafelhasználást a hagyományos radiátoros rendszerekhez képest.

Az elektromos padlófűtés meglévő előnyei mellett, ha ezt a rendszert napelemekkel és akkumulátorokkal együtt használjuk, a rendszer energiájának 100%-át a saját maga által termelt energiából lehet biztosítani. Ez a fejlett technológia csökkenti a CO2-kibocsátást, és hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez a számlákon.

Warmup árajánlat

A Warmup beltéri és kültéri elektromos fűtési rendszerek széles skáláját kínálja, amelyek kompatibilisek minden padlótípussal és projekttel.

Kérjen árajánlatot