Egy régi ingatlan birtoklása egyben a történelem egy darabjának gondozását is jelenti. Egy régi ház fűtése azonban kihívást jelenthet:

  • Folyamatosan szabályozza a hőmérsékletet felfelé vagy lefelé, és próbálja egyenletesen tartani 
  • A régi berendezések karbantartásának magas költségei
  • Rendkívül magas energiafogyasztás télen

Az elektromos fűtés modern fejlesztéseinek köszönhetően hatékony, zajtalan és tiszta hőforrást lehet hozzáadni anélkül, hogy több helyet foglalna el a kiegészítő berendezések számára.

Egy régi ház fűtésének kihívásai

A beszivárgó levegő minden fűtési rendszer ellensége, és annak távoltartásához tudni kell, hogyan jut be. A meglévő hőforrás korszerűsítésekor a hely megtalálása is kihívást jelenthet.

Gyenge szigetelés

A szigeteletlen födémen keresztüli hőveszteség elérheti a 40%-ot is. A rossz szigetelés további komplikációkat is okozhat:

  • Nedvesség felhalmozódása a tetőn
  • A tetőhéjazat károsodása
  • Penész- és penészgomba problémák

Ha a falak nincsenek megfelelően szigetelve, a problémák csak fokozódnak.

Tervezetek

Egy alulszigetelt ház konvekció, vezetés és sugárzás útján veszít hőt. Az ablakokon, falakon és a külső falakon lévő kivezetéseken lévő huzatból származó hőveszteség a konvekciónak köszönhető. A házba belépő hideg levegőt a lakásban lévő levegő felmelegíti, és a mennyezetig emelkedik. Ha a mennyezet nincs szigetelve, akkor ez a hő tovább távozik a lakásból.

Hely a berendezések számára

A hőforrás korszerűsítésének fő szempontja a hely: hová fogják telepíteni? A legtöbb régebbi otthon nem épült extra helyiségekkel, így a fűtési rendszer elhelyezésére szolgáló hely megtalálása kihívást jelenthet. A lehetőségek korlátozhatók anélkül, hogy egy meglévő helyiséget fel kellene áldozni egy fűtőegység beépítése érdekében.

Stratégiák egy régi ház hatékony fűtésére

Minden háznak szüksége van néhány módosításra ahhoz, hogy energiahatékony legyen. A legtöbb ilyen “javítás” egyszerű, és nem fogja megterhelni a bankszámlát, de az új fűtési rendszer telepítése előtt el kell végezni őket, hogy a rendszer csúcsteljesítményt nyújtson.

1. A szigetelés korszerűsítése

A tető szigetelése egyszerű. A hő nagy része a tetőn keresztül távozik, ezért érdemes először ezt a területet javítani. Van 3 lehetőség, amely szakember felbérlése nélkül is elvégezhető:

  • Fúvásos szigetelés
  • Szigetelés
  • Mindkettő

Ez egy hétvégi projekt lehet, és megtakaríthat az energiaköltségeken.

Ha a falak nem jól szigeteltek, két lehetőség van ennek kijavítására. Ha átalakítja az otthont, és ez benne van a költségvetésben, távolítsa el a gipszkartont, és telepítsen üvegszálas szigetelést az egész lakásban. Ha a kész falanyag eltávolítása nem jöhet szóba, a szigetelést a falüregekbe lehet fújni. Ez elvégezhető barkácsprojektként vagy bérbe adható. Egy megfelelően szigetelt otthon évekkel meghosszabbítja a fűtési rendszer élettartamát, és növeli a ház eladási értékét.

2. Biztosítsa az ablakok és ajtók megfelelő tömítettségét

Az ablakok és ajtók gyakran elfelejtett terület: a külső szegélyek tömítése és a belső szigetelés habszigeteléssel történő kiegészítése. A külső fugázás egyszerű, és nem kell eltávolítani semmilyen szegélyt. Az ablakok és ajtók körüli szigeteléshez azonban belülről el kell távolítani a szegélyt. Ez némi erőfeszítést igényel, de a megtérülés egy melegebb otthon kevesebb pénzért.

3. Szereljen be elektromos padlófűtést

Az egyik lehetőség az elektromos padlófűtés beszerelése. A teljes padló fűtésével a helyiségben lévő emberek és a tárgyak felmelegszenek anélkül, hogy a helyiség levegője túlmelegedne. Nincs szükség további helyiségre, mivel közvetlenül a padló alatt működik, és nagyon kis helyiségmagasságot igényel – általában kevesebb mint 2 cm-t. Az elektromos padlófűtés biztosítja:

  • Tiszta, kényelmes és csendes fűtés
  • Hatékony hosszú távú működés
  • Nincs karbantartás
  • Alacsonyabb havi energiafogyasztás, mint más rendszerek esetén
  • Könnyű telepítés

Egy időben az elektromos padlófűtés csak a gazdagok számára volt lehetőség, de ma már a legtöbb lakástulajdonos számára elérhető.

4. Programozható termosztát telepítése

Az elektromos padlófűtés hatékony módja annak, hogy egy helyiséget vagy az egész lakást kiegészítő fűtéssel lássa el. Egy intelligens programozható termosztát hozzáadásával a rendszer előnye az automatikus zónavezérlésű fűtés. A termosztát nemcsak a hőmérsékletet szabályozza, hanem megtanulja, hogyan melegszik és hűl a helyiség, és ezekre a változásokra reagálva pontos be- és kikapcsolási időket használva optimalizálja a helyiség komfortfokozatát. A programozható termosztát csak akkor aktiválja a padlófűtést, amikor a helyiséget használják, ellentétben más rendszerekkel, amelyek minden ciklusban a ház minden helyiségét fűtik.

5. Az energiafelhasználás ellenőrzése és optimalizálása

Az energiafelhasználás optimalizálásának utolsó lépéseként fontolja meg egy professzionális energetikai audit elvégzését a házon, amely pontosan meghatározza a légszivárgás és a hőveszteség forrásait, valamint tervet ad a talált problémák kijavítására.

Egy egyszerű ellenőrzés azonban elvégezhető a lábazati szegélyek és a külső ajtók körüli rések gondos ellenőrzésével. Rendszeresen ellenőrizze az ajtók és ablakok időjárás-záró szigetelését, és szükség esetén cserélje ki. Ügyeljen arra, hogy energiatakarékos izzókat használjon, és kapcsolja ki a lámpákat, hacsak nem tartózkodik a szobában. Ellenőrizze a ház külsejét, hogy nincsenek-e rajta nyilvánvaló repedések, amelyeken a levegő bejuthat.

Válassza az elektromos padlófűtést a legjobb eredmény érdekében.

Ha az összes lehetőséget figyelembe vesszük a régi fűtési rendszer korszerűsítésére, az elektromos padlófűtés a legjobb, mert:

  • Csendes és biztonságos.
  • Nincsenek mozgó alkatrészek, amelyeket karbantartani kellene, és a por és az allergének nem terjednek szét a házban.
  • Más hasonló rendszerekhez képest versenyképes árú.
  • Nagyszerű megoldás egyetlen helyiség vagy az egész ház számára.

A Warmupnál az elektromos padlófűtési technológiára szakosodtunk, és olyan termékeket fejlesztettünk ki, amelyek a kiváló teljesítmény mellett egyszerű telepítést is biztosítanak. Garanciáink a legjobbak az iparágban, weboldalunk pedig megkönnyíti a fűtési rendszer kiválasztását.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma egy ingyenes árajánlatért vagy beszéljen a ügyfélszolgálatunk csapatával, hogy megtudja, hogyan lehet a Warmup a fűtési megoldása.

Warmup árajánlat

A Warmup beltéri és kültéri elektromos fűtési rendszerek széles skáláját kínálja, amelyek kompatibilisek minden padlótípussal és projekttel.

Kérjen árajánlatot