Hómentes garázsbejárat

A hideg éghajlaton túlságosan jól ismerjük a küzdelmet, amelyet az otthonhoz vagy üzlethez vezető út tisztán tartása jelent a téli havazás idején. Bár nehéz, a tiszta út megtartása nagyon fontos, és ha nem így teszünk, az balesetekhez vezethet. Ebben a cikkben a hó és a jég eltávolításának különböző módjait, valamint az egyes módok előnyeit és hátrányait tárgyaljuk.

Hagyományos módszerek

A sok hóeltakarítási lehetőség mellett néha nehéz eldönteni, hogy melyik módszer a legjobb – különösen azért, mert a csapadék típusa és mennyisége nagy hatással van a döntésre.

Lapátolás

Talán a legklasszikusabb hóeltakarítási módszer a lapátolás. Ha valami automatikusan a hátfájásra emlékeztet bennünket, az nem lehet a legjobb módszer. Ennek ellenére alacsony költsége és a környezetre gyakorolt hatás hiánya miatt a lapátolás továbbra is népszerű.

Ahhoz, hogy a hó eltakarítása lapátolással történjen, időre és fizikai képességekre van szükség. Egy nagyobb hóvihar idején előfordulhat, hogy többször is lapátolni kell, hogy a bejárat nyitva maradjon.

Nő lapátol havat otthon

Az olcsó hóeltakarítási módszerek kategóriájában a lapátolás után a só használata következik. A só nagyszerű munkát végez a minimális jég vagy hó felhalmozódásának elolvasztásában, de nagyobb mennyiségű hó esetén nem ideális. A só gyakori használata népszerű, de vannak hátrányai is.

Az állattartók általában azért tartózkodnak a só használatától, mert a só lenyelése negatív hatással lehet szőrös barátaikra. Még az “állatbarát” címkével ellátott termékek is tartalmazhatnak káros vegyi anyagokat.

Nemcsak a háziállatok szenvednek a hóolvasztó só használatától. A só használata a környezetet is megviseli. Ha egyszer már bevitték, a só nem gyűjthető vissza a talajból vagy a vízfolyásokból. A környezetünkbe történő ilyen jellegű hozzáadás hatását tanulmányozták, és az eredmények azt mutatják, hogy az ökoszisztémák és az emberi egészség is szenved ettől.

Hó felhalmozódása

Hómarók

Azon lakástulajdonosok számára, akiknek elegük van a hóeltakarításból, de még nem állnak készen arra, hogy átadják a felelősséget valaki másnak, a hómarók más megközelítést kínálnak. Bár még mindig szükség van arra, hogy felöltözzenek és kimenjenek, de a hómarók jelentősen csökkentik a fizikai megterhelést, amikor a hóeltakarításról van szó.

Jól hangzik, igaz? És most jön a rossz hír: készüljön fel arra, hogy pénzt fog költeni! A hómarók költségesek, és gyakran karbantartást igényelnek. Ráadásul üzemanyaggal vagy árammal működnek, ami szintén növeli a teljes számlát.

A hozzáadott költségek egy dolog, és egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, a tárolás. A hómaró tárolása nem csak olyan feladat lehet, amely magában foglalja a maradék üzemanyag leeresztését, de egyben terjedelmes tárgy is lehet. Míg egyesek ideális tárolási lehetőséget biztosítanak egy ilyen eszköz számára, sokan nehezen tudnak tárolni egy ekkora berendezést.

Hómentes felhajtó

Hóolvasztó és jégtelenítő rendszerek

Azok a lakás- és cégtulajdonosok, akik a legmegbízhatóbb módot keresik ingatlanuk jég- és hómentességének megőrzésére, hóolvasztó rendszer telepítése javasolt. A ijesztőnek tűnő projektet leegyszerűsíthetjük a piacon elérhető új lehetőségekkel. A hóolvasztó rendszerek növelik az ingatlan értékét és nyugalmat kínálnak az automatizált aktiválási lehetőségekkel.

A hóolvasztó rendszer elektromos kábelekből áll, amelyek magába az úttest anyagába vannak ágyazva. A kültéri elektromos rendszer telepítése általában pénzt takarít meg az ügyfeleknek, összehasonlítva a hóeltakarítási vagy hóekés szolgáltatással. A hóolvadási rendszert úgy tervezték, hogy a fagypont alatti csapadék első jelére bekapcsoljon, hogy mindig hó- és jégmentes felületet biztosítson. Az ilyen működés biztosítja a biztonságot és a rendszer leghatékonyabb használatát, mert csak szükség esetén melegíti fel a felületet fagypont fölé.

A fűtőkábelek a földfelületre vagy a meglévő felhajtó/járda, aszfalt, beton vagy járdalapok alá telepíthetők. A kábelek karbantartást sem igényelnek. A telepítést követően a rendszer gyakorlatilag elfelejthető. Ez az előny jól szolgálja az üzlettulajdonosokat és a háztulajdonosokat egyaránt.

Az elektromos hóolvasztó rendszerek az egyetlen vegyszermentes lehetőség a hó eltakarítására a felhajtókról és járdákról.

Hóolvasztó kábelek telepítése

Összefoglalva

Bár néha nehéz és kellemetlen, nehéz azt állítani, hogy a hóeltakarítás lehetetlen, mert ma már számos módszer áll rendelkezésre. Nem számít, hogy otthonról vagy üzletről van szó, a hóeltakarítás fontos a biztonság szempontjából, és a nyitott be- és kijáratot mindig fenn kell tartani. Fontos, hogy a hideg éghajlaton élők igényei és lehetőségei alapján tervezzék meg a hóeltakarítást. Tekintse meg hóolvasztó termékkínálatunkat és kérjen ajánlatot, ha készen áll.

Warmup árajánlat

A Warmup beltéri és kültéri elektromos fűtési rendszerek széles skáláját kínálja, amelyek kompatibilisek minden padlótípussal és projekttel.

Kérjen árajánlatot