Snow free small terrace

Sok háztulajdonos nagy energiát fektet egy kényelmes és hívogató terasz vagy burkolt kerti terület kialakításába, csak azért, hogy aztán a hidegebb hónapokban, amikor a hőmérséklet fagypont alá süllyed, használhatatlan legyen. Nem lenne nagyszerű, ha nem veszne el minden télen a hozzáférés az otthon ezen területéhez? Nem lenne ideális, ha lenne mód arra, hogy a terasz vagy a kert egész évben emberbarát legyen? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy a hóolvasztási és fagyvédelemi megoldásaink hogyan gátolják meg, hogy a fagyos hőmérséklet elvegye kedvenc ülő- és pihenőhelyünket ezen a télen. Megtudjuk:

  • Gyakori problémák a hagyományos kültéri fűtőberendezésekkel kapcsolatban
  • A Warmup hóolvasztó kábelek használatának előnyei
  • Hol használhatók a hóolvasztó kábelek
  • Egyéb termékek a kültéri felületek hó- és fagymentesítéséhez

Problémák a szabványos kültéri fűtési megoldásokkal

Hőlámpák és lámpák

A kültéri fagyok elleni legjobb módszer, ha egy kis hőt adunk hozzá. Egyszerűen fogalmazva, a tűz és a jég nem keveredik, így ha szeretnénk, hogy teraszunk vagy kertünk mentes legyen a hóeséstől és hótól, érdemes egy kis meleget adni a környezetnek. A hőlámpák beszerelése rengeteg hőt biztosít, és viszonylag könnyen tárolhatóak a melegebb nyári hónapokban. Azonban csak lokálisan, használat közben képesek ellensúlyozni a fagyot és a havat, és soha nem szabad állandó jelleggel üzemben tartani őket.

Hordozható tűzrakók és kandallók

A hordozható tűzrakóhelyek vagy egyedi kandallók egy másik ötletet jelentenek a terasz vagy a feljáró hó- és jégmentesítésére. Kevés olyan szórakoztató és pihentető dolog van, mint a tűzrakóhely köré bújni egy hideg éjszakán, és a kandallók a kültéri esztétikát is fokozzák, szórakoztató, meleg és hívogató hangulatot teremtve. Ezeknek a megoldásoknak a fő lehetséges hátránya, hogy ismét csak akkor akadályozzák meg a jég felhalmozódását a hideg éjszakákon, ha használatban vannak, és a fagy vagy hó gyorsan visszahúzódik, amint a tűz kialszik.

Snow melt cables installed in a terrace

Hóolvasztó kábelek fagymentes felületekhez 

Sajnos, ha a hőmérséklet túl alacsonyra csökken, még a legmodernebb kandallók, tűzrakóhelyek, hőlámpák és lámpák sem lesznek elegendőek ahhoz, hogy a jeget és a havat leolvasszák a kültéri területekről. Azt is fontos megjegyezni, hogy az álló jég és a felesleges hó nem csak kényelmetlen, hanem potenciális veszélyt is jelent, amely súlyos károkat okozhat az emberekben, járművekben és berendezésekben.

Ha a legjobb módszert keresi a kültéri felület jég- és hómentességének megőrzésére, a Warmup a megfelelő hely, ahol keresheti. A Warmup innovatív sugárzó hőtechnológiája a hó olvasztására és a kültéri területek jégképződésének megakadályozására is felhasználható.

hóolvasztó kábel egy elektromos fűtőkábel, amely segít a kültéri területek hó- és jégmentesítésében a téli hónapokban. Ez a rendszer betonhoz és aszfalthoz egyaránt elérhető, és közvetlenül a felületre telepítik, majd a végső felület anyagával fedik be, legyen az beton, járdalapok vagy aszfalt. Ez a technológia a teljes felületre sugárzó meleget hoz, nem csak egy kis, lokalizált területre, mint a tüzek és lámpák. A hóolvasztó rendszereket egy könnyen kezelhető, kísérő hőmérséklet-szabályozó vezérli, hogy a felület fagymentes legyen, amikor szükséges, akkor is, amikor nem tartózkodik otthon.

Snow melt cables installed in stairs and access ramp

Hol használhatók a hóolvasztó kábelek

A hóolvasztó kábel megbízható és állandó fűtési forrás, amely megvédi a külső burkolt területeket. A rendszert lakossági és kiskereskedelmi használatra tervezték. Sokféleképpen használható, többek között:

  • Teraszok, erkélyek és utak hóolvasztása
  • A biztonságos közlekedés érdekében a kocsifelhajtók fagymentesen tartása
  • Az utak és járdák folyamatos biztonságának biztosítása
  • Kövezett kert jégtelenítése
  • Megakadályozza a jégképződést a lépcsőkön és rámpákon 
Ground sensor installed on the floor

Hogyan működik a rendszer? 

A hóolvasztó rendszer úgy működik, hogy a fűtőkábeleket a kültéri felületekbe ágyazva olvasztja meg a havat és a jeget. A kábeleket vezérlőkkel és érzékelőkkel együtt szerelik fel, így egy automatizált rendszer biztosítja a nyugalmat. Az érzékelők mérik a levegő hőmérsékletét és a járda nedvességtartalmát, így a vezérlő megkapja a szükséges információkat a rendszer aktiválásához, amíg a hó vagy a jég el nem tűnik. A vezérlők beltérbe szerelhetők a könnyű hozzáférés érdekében, és könnyen kezelhető kezelőfelülettel rendelkeznek.

Hogyan vásárolhatok Warmup rendszert?

A Warmup több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és a fűtőkábel-rendszerek vezető szállítója világszerte. Kérjen ingyenes azonnali árajánlatot még ma, hogy felfedezze a legjobb sugárzó fűtési megoldást a kültéri felületek hóolvasztásához, és lépjen kapcsolatba velünk. 

Warmup árajánlat

A Warmup beltéri és kültéri elektromos fűtési rendszerek széles skáláját kínálja, amelyek kompatibilisek minden padlótípussal és projekttel.

Kérjen árajánlatot