Az Elektromos Padlófűtés Alapelvei

  • Az elektromos palófűtési rendszerek alacsony hőmérsékleten működve fűtik fel otthonát. Sugárzóhőt kibocsájtva padlója alól, kellemes melegérzetet biztosítanak. Az elektromos padlófűtési rendszer az aljaz teteje, és közvetlen a csempe vagy padló alá kerül. Működése közben alacsony fokú, egyenletes hőt bocsát ki a padlófelületen keresztül, ahonnan a hő felfele terjedve eloszlik. Esztrichbe ágyazott fűtés esetén a rendszert egyidőben építik be a betonpadadlóval, egyenesen az esztrichbe.
Elektromos Padlófűtés Beszerlési Diagram
A padlófűtés hőképe
A padlófűtés jellegzetessége, hogy egyenletes eloszlásban sugárzik a padlóból, ezzel tökéletes hőképet eredményezve. Az egyenletesen eloszló hő, a padlóból lassan felfelé haladva, először a kritikus pontokat melegíti, és csak később a szoba felső részét. A legtöbb hagyományos módszerrel ellentétben így nem szükséges a szoba tetejének felfűtése ahhoz, hogy kellemessé tegye az alsóbb részeket; így mégtöbb energiát takaríthat meg.
A Warmup Padlófűtés hőrétegzettségi képe
Az alábbi kép egy német tesztlétesítményben végzett kísérlet eredményét mutatja. A hőtérképen jól látható a Warmup fűtőrendszer egyenletes hőeloszlatása, és hogy milyen rövid időn belül fűtötte fel a szobát egy mérsékelt hőfokra.
© Elektromos padlófűtés | Elektromos Padlófűtés HU 471
471